HALLOWEEN 2018

HALLOWEEN

 

Night of the red balloons

Chamber of horror

Stel je het volgende voor: Alle horrorfiguren uit 40 jaar filmgeschiedenis worden bijeen gebracht op één plek.

Die plek: Een eeuwenoud park gelegen aan een leegstaand klooster. Een park, ver weg van de bewoonde wereld, bestaande uit vervallen gebouwen, dichte bossen en donkere lanen afgeboord door meters hoge bomen en dichte struiken.

 

Een eenzame wandelaar heeft de poort van het park geforceerd en slentert over een zandpad, zijn blik strak op de grond gericht om niet te struikelen over de boomwortels. De maan staat hoog aan de heldere hemel en in de verte begint een hond te janken. Plots hoort de man het zwaar ademen, eerder rochelend, geluid van iets. Opgeschrikt ziet hij in de schaduw van de bomen enkele schimmen bewegen. Een beetje nerveus zoekt hij in de zak van zijn jas een aansteker. Terwijl hij graaft tussen de rommel in zijn zak, begint hij zich bewust te worden van een geur die hij niet direct thuis kan brengen. De geur wordt steeds intenser en begint te branden in zijn neus. Dan dringt het tot hem door dat hij dit eerder geroken heeft. De geur van rottend vlees die hem in het gezicht sloeg toen hij de gekantelde vrachtwagen passeerde die geladen was met slachtafval.

Het gerochel klinkt plots heel dichtbij en de stank is niet meer te harden. Terwijl hij met één hand zijn neus dichtknijpt, probeert hij haastig met zijn andere hand een vlam op de aansteker te krijgen om de omgeving op te lichten.

Zonder waarschuwing wordt met een harde doffe klap zijn arm naar beneden geslagen. Een seconde later ziet de man verbijsterd de brandende aansteker op de grond liggen, nog vastgehouden door zijn eigen hand.

Het zweet breekt hem uit wanneer er een ijskoude adem in zijn nek blaast.

Van angst verkrampen alle spieren in zijn lichaam en met veel moeite draait hij zijn ver opengesperde ogen zo ver mogelijk naar rechts.

Langzaam doemt er een rode ballon op in zijn gezichtsveld en hoort hij een ijzige lach.

Even later is alles weer stil in het park, alleen in de verte blaft er nog een hond.

Durf jij je als eenzame wandelaar of in een kleine groep dit vervloekte park te betreden?

Dan wachten we op jou vanaf 19.00u aan de ingang naast het klooster van de Redemptoristen

aan de Rouwmoer in Essen.

Halverwege de wandeling kan je even op adem komen met een gratis kop warme chocomelk of pompoensoep.

Van 8 tot 99 jaar

De laatste waaghalzen mogen het domein betreden om 23.00u.

Wil je de grote drukte vermijden, kom dan pas vanaf 21.30.

Inkom 5€

Adres: Rouwmoer 7

 

Copyright @ All Rights Reserved