Spelreglement

Xi*Tings
Samen plezier maken, dat is hetgene dat telt!       

SPELREGLEMENT

Deelnemers:

Race voor volwassenen:

Ploegen met minimum 4 en maximum 10 deelnemers. Elke ploeg bevat minstens 1 deelnemer ouder dan 18 jaar.

De bestuurder moet minimum 12 jaar zijn.


Race voor kinderen:

Ploegen met minimum 2 en maximum 3 deelnemers, waarvan telkens 1 van de deelnemers een begeleider is van minimum 18 jaar. De leeftijd van de kinderen ligt tussen 8 en 12 jaar.


Inschrijving:

Inschrijvingen voor ploegen die ook een t-shirt wensen, kunnen nog tot 10 juni 2019 doorgegeven worden.

Ploegen die geen T-shirt wensen, kunnen zich tot op de dag zelf nog inschrijven. Op het inschrijvingsformulier kan aangegeven worden of er T-shirts gewenst zijn.

Het annuleren van een ploeg is mogelijk. Hierbij zal het inschrijvingsgeld terugbetaald worden. Wanneer er reeds T-shirten werden besteld, gaan deze wel geleverd en aangerekend worden.


Inschrijvingsgeld:

Per deelnemer betaal je 8€ bij inschrijving op onderstaand rekeningnummer. Dit telt voor alle deelnemers, ongeacht de leeftijd. Ook voor de begeleiders telt deze prijs.

Doe je bijvoorbeeld mee met 5 personen, dan betaal je in totaal 40€. In deze prijs zit de verzekering voor alle opgegeven deelnemers inbegrepen. De inschrijving is pas geldig na het ontvangen van de betaling. Hier zal u een bevestigingsmail van ontvangen.

De prijs van de T-shirten zijn nog niet gekend. Deze worden later op de website geplaatst.


Rekeningnummer: BE98 6528 4563 7493


Informatie:

Ten laatste voor 10/06/2019 wordt op onderstaand adres een volledige lijst doorgegeven van alle ploegdeelnemers.

Dit om iedereen correct verzekerd te hebben. Deze lijst bevat volgende gegevens:

*Naam

*Voornaam

*Adres

*Telefoonnummer

* Geboortedatum


Enkel de personen op deze lijst zijn verzekerd. Dit zijn dus maximum 10 personen.


Verplichte voorzieningen:

* Een stuur

* Een goed werkende rem

* Minstens 3 wielen

* Geen aandrijving

* Niet groter dan L: 3m  ; B: 1,5m ; H: 1,8m

* Passende helm voor alle inzittenden

De zeepkisten zullen op voorhand gecontroleerd en getest worden.


Spelletjes:

Het aantal uit te voeren proeven zal afhankelijk zijn van het aantal ingeschreven ploegen. De spelletjes gaan op de dag zelf bekend gemaakt en uitgelegd worden.


Uitsluiting:

Een deelnemer kan als bestuurder worden uitgesloten  wanneer hij/zij onder invloed van alcohol en/of drugs aan de start verschijnt. Het stuur wordt dan overgenomen door een ander ploeglid dat niet onder invloed is van bovenstaande producten.

Een ploeg kan worden uitgesloten wanneer de zeepkist niet voldoet aan bovenvermelde vereisten of wanneer de volledige ploeg onder invloed van alcohol en/of drugs is.


Einde wedstrijd:

Wanneer het eindsignaal van de wedstrijd gegeven wordt, zorgen de deelnemende ploegen dat het parcours zo snel mogelijk ontruimd wordt. Op deze manier kan de organisator beginnen met de opruimingswerken zodat de rijweg zo snel mogelijk terug vrijgegeven kan worden.


Sponsoring:

Het is toegelaten, wanneer de ploeg gesponsord wordt, de naam en/of het logo van de sponsor op de zeepkist te voorzien.


Originaliteit:

De prijs voor de origineelste en mooiste zeepkist wordt opgedeeld in een gesponsorde en niet gesponsorde categorie.


Contact deelnemers:

Elke ploeg geeft bij inschrijving een contactpersoon op waaraan verdere info aangaande de zeepkistenrace bezorgt wordt.


Afval:

Essen wil een propere gemeente zijn en wij willen daaraan bijdragen. Daarom worden alle spullen die de ploeg meebracht om deel te nemen aan de zeepkistenrace, mee terug naar huis genomen. Dus ook eventuele gecrashte zeepkisten.


Tips voor het bouwen van een goede zeepkist:

-Bouw een stevig en licht onderstel. Gebruik hiervoor best geen onderstel van een kleine auto. Immers hoe zwaarder de zeepkist hoe krachtiger de remmen moeten zijn.

-Gebruik wielen voor je zeepkist die voldoende groot zijn. Wielen van een bureaustoel zijn te klein. Wielen zoals gebruikt op  een kleine kinderfiets zijn het minimum dit vooral wegens de obstakels op het parcours.

-Hou er rekening mee dat we niet gewoon rechtdoor gaan tijdens de afdaling maar dat er het nodige bochtenwerk te verrichten zal zijn. Zorg daarom voor een goede stuurinrichting.

-Hou rekening met het aantal personen die samen op de zeepkist zullen zitten voor de constructie van de rem. Want ook hier weer, hoe zwaarder hoe krachtiger de rem moet zijn.

-Scherm scherpe randen en punten goed af om verwondingen te vermijden.

-Versier je zeepkist op de meest fantastische manier want ook hier kan je punten mee verdienen. Maar zorg ervoor dat de versieringen goed vast zitten en geen "stokken in de wielen" kunnen steken.

-Have fun tijdens het bouwen want dit is een goede voorbereiding voor de Down-Hill !!!!!!


Copyright @ All Rights Reserved