HALLOWEEN 2022

UNDER CONSTRUCTION

Locatie Griezeltocht & Afterparty: Rommeshoef - Rouwmoer 6 - 2910 Essen

THE TREES HAVE EYES

Essen 1593. Midden in de 80-jarige oorlog tussen de Spanjaarden en de Staatse.

Onze streken werden regelmatig geteisterd door de rondtrekkende legers.

Een gezin van 6 probeert een bestaan op te bouwen tussen de woeste bossen en de ruige heide.

Pas op het einde van haar 90-jarige leven durft de jongste dochter haar verhaal te vertellen van hoe zij die vreselijke nacht van 26 juni 1593 overleefden.

“Nadat onze vader vermoord was door dat Spaanse tuig, werd de rest van ons gezin het bos ingesleurd. Moeder liet ons onze ogen sluiten terwijl ze beschermend haar armen om ons heen sloeg. Terwijl we daar bevend op ons vreselijke lot zaten te wachten, stak er plots uit het niets een razende storm op. We hoorde de takken van de bomen schuren, kraken en krassen terwijl ze woest om zich heen sloegen.

Even plots als het begon werd het bos terug stil. Muisstil. Toen we onze ogen opende, waren we geheel alleen. Onze aanvallers verdwenen. Het enige wat er van hen nog restte, waren hun wapens en kleren. Het leek wel of ze opgeslokt waren door het bos.”

Dit verhaal is nu, meer dan 400 jaar later, door weinigen nog bekend. Maar sommige die gaan wandelen in de bossen achter het College in Essen vertellen dat ze zich bekeken voelden en dat takken van de bomen in dit bos plots kunnen gaan bewegen zonder dat er een pijl wind is.

Men wezen gewaarschuwd.


Bij deelname aan de tocht, gratis toegang tot de afterparty