De schat van Napoleon Bonaparte

Xi*Tings
Samen plezier maken, dat is hetgene dat telt!       

De schat van Napoleon Bonaparte


Na jaren zoeken is eindelijk een deel van de schat van Napoleon bovengehaald. De kist met opschrift “NB” maakt naar alle waarschijnlijkheid deel uit van de grote oorlogsbuit die door de troepen van Napoleon werd geroofd uit het Kremlin. De diamanten, gouden en zilveren voorwerpen werden later door de soldaten uit zijn leger in 1814 op de Kalmthoutse heide begraven. Dit gebeurde in het grootste geheim tijdens de oorlog tussen het Napoleaanse leger en de Pruisen in Minderhout.

 

De groep amateurarcheologen die de kist vond zit echter met de handen in het haar. Door het ingenieuze slotensysteem op de kist zijn zij er tot nu toe niet in geslaagd om deze te openen. Wel konden zij een stuk koehuid met opschrift ontcijferen. Deze zat op de kist en bevat een reeks coördinaten van wat de vindplaatsen zouden zijn van aanwijzingen die nodig zijn om deze te openen. De schatkist bevindt zich momenteel in het gebouw van het VVV van Essen.

 

De archeologen doen nu een oproep aan de bevolking om met de coördinaten aan de slag te gaan, de aanwijzingen te vinden en de sloten te openen. Zij die erin slagen om alle sloten open te krijgen, hebben recht op een deel van de schat.


Spreek je innerlijke Indiana Jones aan en ga op avontuur met je familie of vrienden die in jou bubbel zitten. De aanwijzingen liggen verspreid op een parcours van 25 km dat perfect met de fiets afgelegd kan worden. De tocht incl. het openen van de kist duurt +/- 5.5u.


Het formulier met coördinaten kan je verkrijgen op het VVV-kantoor van Essen "De Tasberg" voor 15€ vanaf 10 juli. Je kiest zelf hoelang je over de zoektocht doet. 

Echter de schatkist zal maar tot 30 september 2020 in het VVV-kantoor staan.


Op het formulier staan 20 coördinaten. Elk van hen wijst je de weg naar een plek waar in de buurt een aanwijzing verborgen ligt. Als je goed zoekt, zal je een klein rond containertje vinden met daarin oa. een symbool. Belangrijk is dat je op het formulier het juiste symbool schrijft bij de bijhorende coördinaat. Let op: om het potentiële schatzoekers moeilijk te maken zijn er slecht enkele aanwijzingen (symbolen) die je kan gebruiken om de kist te openen. Je zal dus alle symbolen moeten vinden om er zeker van te zijn dat de juiste er tussen zitten.


Wanneer je denkt alle symbolen gevonden te hebben, ga je terug naar het VVV-kantoor.

Hier geef je je ingevuld formulier af. Zij controleren of je de juiste symbolen hebt gevonden. In ruil hiervoor krijg je enkele hulpmiddelen en mag je met jou groep gedurende 30 minuten proberen de kist te openen tot je de schat vindt.


Veel succes!!!!

 

Let op: Leg de containertjes steeds terug op de plek waar je ze gevonden hebt!!!

Copyright @ All Rights Reserved